Dorthe Broeng

Vi oplever alle større eller mindre udfordringer igennem vores liv, det er LIVET. Hvordan vi vælger at håndtere disse afgør, hvordan vi har det. Vores indre miljø afspejles i vores ydre miljø.

Jeg er selv født og opvokset i Vestjylland og har derfor en særlig hang til Vesterhavet og den vilde natur.  Jeg er mor til 3 voksne skønne piger og har siden jeg var blot 22 år arbejdet med mennesker.

Jeg har arbejdet med børn og unge mennesker og forældre på institutioner, i egen klinik og på traumecenter. Jeg har igennem årene samlet en del livsvisdom og faglig erfaring både terapeutisk og som underviser i mindfulness, kommunikation og som coach på virksomheder og for private.

Jeg brænder for at skabe trivsel og stikke en kæp i hjulet på overlevelses kulturen i det enkelte menneske og i den grad på virksomheder, da der her virkelig kan gøres en forskel for mange mennesker.

Jeg driver i dag sammen med en dejlig kollega Dansk Mindfulness Akademi, hvor vi uddanner mindfulness konsulenter, samt afholder retreat og kurser.

Vores mål er at stoppe overlevelseskulturen med mindre stress og mere livs balance, så der er overskud og god energi til både  arbejde og fritid. Vi implementer sunde virksomhedskulturer med konceptet MindYourLeading som skaber arbejdspladser hvor medarbejdere kan se sig selv være – også i fremtiden

Vi mennesker er dybt forskellige, dels pga. personlighed, opvækst og livsvilkår og kultur. Denne mangfoldighed minder mig om at være ydmyg og respektfuld overfor individet og gruppedynamikken. Jeg forsøger altid at møde mennesker, præcis hvor de er – og derfra tilbyde den bedste hjælp.

Mine største udfordringer er dem, som har bragt mig mest visdom, erfaring og taknemmelighed

Sidst jeg erkendte min egen evne til først og fremmest, at lytte mere til andre end mig selv, endte ud i stress og udbrændthed. Jeg bedøvede min indre stemme med arbejde, kaffe, sukker og søvn. Der var ikke overskud til venner og familie – jeg blev nærmest en zombie. Da jeg konsekvent begyndte at udelukke det som bedøvede mig, blev det tydeligt jeg var udbrændthed og sekundært traumatiseret. Jeg havde i over et år forsøgt at råbe mine ledere op og bildt mig selv ind, at snart ville det blive bedre. Det kostede dyrt ikke at reagere på mine indre advarsler – mine indbildne undskyldninger rakte ikke længere.

Af skræk for at blive en del af “systemet”,  slap jeg alt, min bolig og mit arbejde – jeg rejste væk for udelukkende at fokusere på mig selv, jeg vidste jeg måtte trække stikket fuldstændigt, hvis ikke det skulle tage meget lang tid før jeg blev rask. Jeg savnede livsglade og lattermilde Dorthe – hende fandt jeg heldigvis igen på min rejse hjem – “hjem i mig egen butik”.

Rejsen bragte mig bla. til Bali i et Ashram  med Shaking meditation, hvor den helt store traumeforløsning fandt sted. Derudover healede tiden mig ved blot at lave ingenting, snorkle, dyrke yoga og meditation,  omgivet af smuk natur. Mine valg sammenholdt med kærlige mennesker på min vej gjorde, at da jeg afsluttede min rejse på et retreat med Eckhart Tolle og Kim Eng, var jeg klar over, hvad jeg er sat i verden til.

Jeg brænder derfor i dag for at skabe trivsel og stikke en kæp i hjulet på overlevelses kulturen i det enkelte menneske og i den grad på virksomheder, da der her virkelig kan gøres en forskel for mange mennesker.

Vores mål på http://www.danskmindfulnessakademi.dk er derfor at stoppe overlevelseskulturen med mindre stress og mere livs balance, så der er overskud og god energi til både  arbejde og fritid. Vi implementer sunde virksomhedskulturer med konceptet MindYourLeading som skaber arbejdspladser hvor medarbejdere kan se sig selv være – også i fremtiden

Min erfaring er at mennesker kan hjælpes med at slippe traumer, uhensigtsmæssige overbevisninger, tanker, følelser og adfærd som generer sygdom. Når det sker bevæger vi os hen mod at blive i stand til at stå op for sig selv, samt lære at kultivere oplevelser af indre ro og livsglæde. Sjovt nok det jeg har uddannet mig til fagligt og personligt hele mit liv


Kontakt mig her

Tøv ikke med at kontakte mig hvis du har spørgsmål, send en besked til mig i dag og jeg svarer dig hurtigst muligt.

Kontakt mig på 2859 1875.

reCAPTCHA is required.

Erhvervsmæssig erfaring

  • Har 17 års terapeutisk erfaring med voksne, børn og unge, par og familier
  • Samtale- og miljøterapeut for børn og unge på flere forskellige døgninstitutioner, efterskoler, skoler og i privat praksis
  • Familiebehandler på traumecenter i psykiatrien for flygtninge- og veteran familier med PTSD.
  • Afholdt kurser og har undervisning i Kommunikation, mindfulness og mindful ledelse igennem 10 år på virksomheder, privat, online og igennem andre aktører
  • Psykoterapeut for behandlingsgaranti.dk i 4 år
  • Kriseterapeut for virksomheder og private
  • Coaching af ledere og teams på større virksomheder
  • Supervision af personalegrupper
  • Mindfulness underviser Dansk Mindfulness Akademi
  • Jeg modtaget undervisning af blandt andet Dalai Lama, Eckhart Tolle, Jon Kabat-Zinn, og har 25 års egen praksis i meditation.

Faglige uddannelser og kurser

 • Uddannet psykoterapeut, parterapeut og familiebehandler på S.I.F. 2006 (Systemisk Integreret Familieterapi) og har adskillige terapeutiske overbygninger.
 • Mindfulness instruktør hos Human-Care 2014
 • Lysterapi til traumer efteruddannelse hos Ny Energi Holstebro 2018
 • MBT (Metalliserings baseret terapi) 2016
 • Certificeret Tanke Felt Terapeut TFT – hos Mats Uldal Norge 2007
 • Almen voksen grunduddannelse AVG, med fokus på undervisning -Kommunikation og konflikthåndtering Didaktik og metodik i voksenundervisning 2011
 • Metallisering, konflikthåndtering – efteruddannelse på Traumecenter 2015
 • Konflikthåndtering, herunder girafsprog/ ikke voldelig kommunikation 2011
 • Spædbarnsterapi v. Inger Poulsen, Dansk Institut for Spædbarnsterapi 2013
 • Inside dialouge – kurser og træning 2013/2014
 • Remedy 1 og 2 – Mentaltræningskursus hos Remedy Consult
 • Reiki healer 1, 2 og 3 og Reiki Master