Dorthe Broeng

Det er utroligt så mange lærerige situationer livet bringer os igen og igen, blot for at lære os at lytte ind og handle på hvad der er godt for os.

Vardenser med rødder i Vesterhavet

Jeg er født 1968 og opvokset i Varde og har en særlig hang til Vesterhavet og den vilde natur – min personlighed stikker dybt i den jyske muld. Jeg er mor til 3 voksne skønne piger.

Det der fylder mest i mig er kærligheden til naturen, mennesker, musik og bevægelse. Jeg nyder min daglige yoga og meditations praksis og det at bade i Vejle fjord, som medlem af en lokal vinterbadeklub.

 

Passion for livsglæde privat og arbejdsmæssigt

Jeg har med årene lært at, daglige rutiner med kontakt til mennesker jeg holder af, samt motion for krop og sind, herunder masser af gode grin og mulighed for væren med det som nu engang er, også med andre, er vejen mod balance. Jo mere meningsfyldt mit liv er, des gladere er jeg.  Derfor er min passion at skabe livsglæde, både privat og i arbejdet med mennesker.

Alle får vi hver især, nogle udfordringer som farver vores liv – nogle mere end andre. Jeg selv blev farvet af blandt andet en meget tidlig undfangelse af en mor og far som kun var 16 år. Da de som 17 årige fødte mig, var jeg elsket og der var masser af mennesker, som ville mig det godt.

Mit blueprint

Personligt blev jeg præget af en enorm tilpasningsstruktur, hvilket skete i min mors mave. Baby og mor er i naturlig symbiose og deler derfor mors følelser, det første stærke blueprint skabes.  Det blueprint vi senere hen broadcaster og møder vores omverden med.

Pga. den tids sociale arv – blev min mor og sikkert også min far,  dengang mødt med modstræbende accept og en del skam og skyldfølelse. Tilliden og modet til at bede om hjælp samt opfattelsen af, at det at modtage uforbeholden kærlighed samt retten at høre til/få lov til at blive uanset hvad, blev ubevidst erstattet af angst og usikkerhed. Energier skabt  af  “det må du selv klare – du har selv rodet dig ud i det” eller “lad være med at klage – det er ikke en sygdom at være gravid”,  mærkes tydeligt uanset om, det siges højt eller er usagt.

Denne nedarvede overlevelses / tilpasningsstruktur,  har bevirket jeg har lært at tilpasse mig næsten enhver situation, også dem jeg faktisk burde sige fra overfor. Det gælder i alle henseender som arbejdsmæssigt og i andre forhold.  Når jeg oplevede at blive utryg sneg angsten ubevidst sig ind og aktiverede gamle overlevelsesstrategier  som fx. at “fryse fast” uden evne til at åbne munden for at sige til eller fra. Min historie er ikke enestående eller unik og den er langt fra fortalt og har mange flere krøller som gør, jeg er den jeg er i dag.

Det er bare ufedt at leve andres liv og stå i andres lys, det skaber i længden utilfredshed og stress og kan gøre man brænder ud i kampen om at passe ind/gøre tilpas. Heldigvis kan vi skabe forandring, hvis vi vælger det.

Nysgerrigheden efter at udvikle mig og forstå samt skabe mening, når kaos og livsglæde udfoldede sig, har medført, at jeg gennem årene er kommet vidt omkring både personligt, arbejds- og uddannelsesmæssigt.

Jeg elsker mangfoldigheden, derfor møder jeg også mennesker præcis der hvor de er, hvilket jeg personligt oplever er det vigtigste for at vi kan vokse som mennesker.  En sand WIN WIN situation. Der er for mig ikke noget værre end, at få andres sandheder trukket ned over hovedet – vi må ind og finde vores egen – præcis det er jeg rigtig god til at hjælpe andre med. Jeg skaber plads og rum for healing og balance så livsglæde kan overtage.

Verdenssundhedsorganisationen WHO forudser at stress og depression er en af de største sygdomsfaktorer i 2010. Jeg har selv tidligere været “lagt ned” op til flere gange med stress og senest udbrændthed. Det er sket pga mine egne mønstre og dels fordi der samfundsmæssigt er en stigende tendens til konstant at fokusere mere på robusthed, effektivisering, kontrol og mistillid, hvilket for de fleste over tid skaber et enormt arbejdspres. Arbejdspres som øges og er vedvarerende er pr. defination usundt og bevist skadeligt. Handling og bevidsthed er nødvendig for forandring.

 

Mine livskriser er dem, som har bragt mig mest visdom, erfaring og taknemmelighed

– det er utroligt så mange lærerige situationer livet bringer os igen og igen, blot for at lære os at lytte ind og handle på hvad der er godt for os.

Sidst jeg erkendte min egen evne til først og fremmest at lytte mere til andre end mig selv, endte ud i stress og udbrændthed. Jeg bedøvede min indre stemme med arbejde, kaffe, sukker og søvn. Der var ikke overskud til venner og familie – jeg blev nærmest en zombie. Udbrændthed og sekundær traumatisering var en realitet.

Efterfølgende slap jeg alt, min bolig og mit arbejde – jeg rejste væk for udelukkende at fokusere på mig selv, endelig vendte jeg opmærksomheden mere indad. Jeg savnede livsglade og lattermilde Dorthe – hende fandt jeg igen på Bali i Ashrammet ved Ratu Bagus med Shaking meditation. Yoga, meditation og masser af smuk natur og kærlige mennesker gjorde, at da jeg afsluttede min rejse på et retreat med Eckhart Tolle og Kim Eng, var jeg klar over, hvad jeg er sat i verden til.

At hjælpe mennesker med at slippe traumer, uhensigtsmæssige overbevisninger, tanker, følelser og adfærd som generer sygdom. Hen mod at blive i stand til at stå op for sig selv, samt lære at kultivere oplevelser af indre ro og livsglæde.

 • Jeg modtaget undervisning af blandt andet Dalai Lama, Eckhart Tolle, Jon Kabat-Zinn, og har 20 års egen praksis i meditation.
 • Jeg har selv undervist i meditation, mindfulness kommunikation og ledelse på større virksomheder samt i egen Jeg har psykoedukeret i PTSD samt risiko for sekundær traumatisering, på sygehuse, skoler, institutioner mm.
 • Jeg har arbejdet på et traumecenter med veteran og flygtninge familier med PTSD og har haft selvstændig virksomhed i 16 år.
 • Jeg er uddannet hos S. I.F. og har adskillige terapeutiske overbygninger.

Kontakt mig her

Jeg vil rigtig gerne høre fra dig.

Kontakt mig her eller ring til mig 2859 1875, hvis du har nogle spørgsmål.

Erhvervsmæssig erfaring

 • Har 16 års terapeutisk erfaring med voksne, børn og unge, par og familier
 • Familiebehandler på traumecenter i psykiatrien for flygtninge og veteranfamilier med PTSD.
 • Samtaler og miljøterapeut for børn og unge på flere forskellige døgninstitutioner, efterskoler, skoler og i privat praksis
 • Afholdt kurser og undervisning for virksomheder i Mindful Leading i Kommunikation, mindfulness og mindful ledelse
 • Psykoterapeut for behandlingsgaranti.dk
 • Kriseterapeut for virksomheder og private
 • Coaching af ledere og teams på større virksomheder
 • Supervision af personalegrupper
 • Mindfulness underviser hos anden aktør, på traumecenter og på virksomheder

Faglige uddannelser og kurser

 • Uddannet psykoterapeut, parterapeut og familiebehandler på S.I.F. (Systemisk Integreret Familieterapi)
 • Stilness Touch/BCT Practitioner – Dynamic Stillness School ved Georgia Milne
 • Myoreflexterapi og Lysbehandling ved Anne-Marie Vester Ny-Energi Holstebro
 • Mindfulness instruktør hos Human-Care
 • Certificeret Tanke Felt Terapeut TFT – hos Mats Uldal Norge
 • Almen voksen grunduddannelse AVG, med fokus på undervisning -Kommunikation og konflikthåndtering Didaktik og metodik i voksenundervisning
 • Metallisering, konflikthåndtering – efteruddannelse på Traumecenter
 • Konflikthåndtering, herunder girafsprog/ ikke voldelig kommunikation
 • Spædbarnsterapi v. Inger Poulsen, Dansk Institut for Spædbarnsterapi
 • Inside dialoge – kurser og træning
 • Remedy 1 og 2 – Mentaltræningskursus hos Remedy Consult
 • Reiki healer 1, 2 og 3 og Reiki Master