Familieterapi

“Forældre gør altid deres bedste – det er bare ikke altid godt nok. Fra den ene dag til den anden har man ansvar 24/7 for et lille væsen.
Det forventes, at “man ved hvordan man gør” og at det selvfølgeligt er fantastisk.
Virkeligheden er dog for mange en helt anden. Dog er en fantastisk livslang læringskurve fyldt med læringsrige bump sat i gang. Det vigtigste er derfor også hvordan vi takler de udfordringer vi får – for de er der. Familieterapi er en kæmpe hjælp, når det brænder på.

Dorthe Broeng

I familieterapien handler det om at skabe et respektfyldt og trygt miljø, hvor alle parter oplever at blive lyttet til. Hensigten er at skabe forståelse og indsigt i hinandens tanker, følelser og adfærd, for undgå misforståelser og dermed mistrivsel.

 Som familieterapeut arbejder jeg bl.a. systemisk, hvilket betyder jeg tror på tesen om, at alle i jeres familie/system påvirker hinanden.

Derfor er de første samtaler uden børn. En afdækning og ændring af familiens mønster/historie sammen med forældrene, kan faktisk mange gange alene ændre et barns adfærd.

Nogle gange kan det være en fordel at være i eget hjem, hvilket også er en mulighed.

Familiebehandling kan være

  • Hjælp til at skabe en struktur i dagligdagen, som tager hensyn til alles behov og kompetencer.
  • Samtaler omkring skilsmisse, sorg og andre tab
  • Hjælp til generel trivsel
  • Rådgivning/vejledning til forældre til børn med særlige behov
  • Teenage problematikker
  • Hjælp til sammenbragte familier
  • Hjælp til at skabe en god kommunikation mellem hinanden
  • Konfliktmægling

Vi vil gerne booke en tid til familieterapi

Udfyld her ønsker til tidspunkter og datoer og jeg finder forslag til tid til jer. Første gang får i en 1/2 time gratis.

Ring også gerne på 2859 1875, hvis i har nogle spørgsmål.

Priser

3 sessioner a 2 timer 12.100,-, kan betales over flere gange / Timepris 2.500,-

reCAPTCHA is required.

Jeg benytter forskellige terapeutiske retninger og metoder – tilpasset jeres forløb

Narrativ terapi

Hvilke historier har i med jer hver især som påvirker hinanden og hvilke har i sammen, hvad gør de ved jer? Hvor vil i gerne hen hver især og sammen?

Oplevelsesorienteret terapi & Inside dialog

Hvordan kommunikerer i med hinanden? Opstår der let misforståelser? Kan i reelt høre hinanden? Få nye færdigheder som gør i kan få sagt det, som ellers kan være svært?

Kommunikation er mange ting og forskellige personligheder, gør det for de fleste, især når de er pressede svært. Ligningen med arbejde, fritid, madlavning, børnepasning, lektier, venner, familie osv. kan være svær at få til at gå op. Her er meget hjælp at hente for de fleste familier heldigvis. mm.

Systemisk terapi/tænkning

Alle mennesker som i omgås, påvirker jer i mere eller mindre grad.

Hvis en eller flere i familien oplever anspændte situationer dagligt, hjemme, på arbejde, i skolen eller i andre vigtige relationer – så stresser i dybest set jeres nervesystem dagligt. Dette kaldes socialt stress og har vist sig at være den værste stress af alle.

Familiebehandling skaber (sætter) lys og klarhed omkring (på) disse daglige påvirkninger, for at skabe mening og forståelse, således der bliver plads til mere liv og glæde.

Mindfulness

Jeg har altid opmærksomhed på jeres krops reaktioner, da krop og psyke hænger sammen.

Derfor kan små øvelser i at lære at udvide evnen til at håndtere/rumme svære kropfornemmelser og følelser, være en del af behandlingen, når det opstår.

Mindfulness er en anerkendende og udømmende bevidstliggørelse af hverdagens tanker, handlinger og følelser.

TFT / Tankefeltterapi

– er en veldokumenteret og unik behandlingsform, som effektivt fjerner følelsesmæssig ubehag, herunder forskellige psykiske lidelser. Behandlingstiden er kort og har en succesrate på 90%

Behandlingen har vist gode resultater ved bl.a.:

Angst; social angst, eksamens- præstationsangst, panikangst, generaliseret angst. Depression, stress, traumer herunder PTSD, tvangstanker og tvangshandlinger/OCD, jetlag og fobier.

Følelser som mindreværd, usikkerhed, ensomhed, kærestesorg, sorg, skyld, skam, flovhed, vrede og frustration fjernes, i takt med, at der bliver mere plads til at mærke glæde og overskud.