Mindfulness og Meditation

Mindfulness / Meditation 2022 i Vejle

– Savner du et fællesskab, hvor bevidsthed, nærvær og livsglæde er omdrejningspunktet? Hvis ja, så er nedenstående tilbud måske noget for dig.

Vi dykker nysgerrigt ned i forskellige meditationsformer og reflekterer i mindre grupper samt den store gruppe. Vi øver at tale og lytte fra hjertet, altid med udgangspunkt i mindfulness attituderne, som kærlige og respektfulde måder at agere på overfor sig selv og vores omverden på i dagligdagen og under meditation. Nederst på siden er mere info om indhold på mindfulness holdene.

Hvis du ønsker personlig undervisning eller at deltage på et hold,  så udfyld kontaktformular til højre på siden med dine ønsker eller spørgsmål og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte mig enten på sms eller ringe til mig, hvis du er nysgerrig eller vil høre nærmere – kontakt mig på tlf.: 2859 1875.

NYT:
Gratis info og prøveaftner onsdag den 1. Juni og torsdag den 13. Juni – kl. 18.30 – 20.00 på Karsevej 6 i min klinik.
Du kan disse aftner lære mig at kende, høre hvad jeg laver som terapeut og hvordan jeg arbejder. Der er midtvejs lidt shaking meditation og aftenen afsluttes med en guidet meditation. Der serveres kaffe og te og det er muligt på et tidspunkt at stille spørgsmål.
♥️Tilmelding nødvendig på tlf/eller sms: 2859187
– Se udtalelser fra tidligere deltagere nederst på siden

Hold 2022

♥️Mindfulness Hold 1/2022 – alle kan deltage

8 torsdage fra kl. 13.00 – 15.00 – 8 deltagere

Februar: 3., 10., 24,
Marts: 3., 10., 17., 24., 31.

Pris kr 3.000,- for 16 timer – kan betales over 2 gange

♥️Mindfulness Hold 2/2022 – alle kan deltage.

– foregår hovedsageligt udenfor

8 torsdage fra kl. 13.00 – 15.00 – 8 deltagere

Maj: 5., 12., 19., undtaget den 26./kristihimmelfartsdag
Juni: 2., 9.,16., 23., 30.

Pris kr 3.000,- for 16 timer – kan betales over 2 gange

♥️Mindfulness Vejle Hold: 3/2022 –  For dig med angst, stress ell. kroniske sygdomme.

Holdet er for dig med angst, stress ell. kroniske sygdomme. Forløbet er er en blanding af gruppeterapi, meditation, yoga, og shaking meditation. Da processen er dybt livsforandrende pga. varigheden og kontinuiteten, er det vigtigt du vælger at prioritere deltagelse, om muligt hver gang. Et Mindfulness forløb, er noget af det mest livsforandrende et menneske kan foretage sig, især hvis du har udfordringer mentalt eller fysisk.

12 mandage fra kl. 9-11.00 – a 2,0 timer – max. 6 deltagere

August: 1., 8., 15., 22., 29.,

September: 5., 12., 19., 26.,

Oktober: 3., 10., 25.

Pris kr 4.500,- for 24 timer – kan betales over 2 eller 3 gange

Tilmeldingsfrist 15. juli – du er endelig tilmeldt ved betaling.

♥️Mindfulness Vejle Hold: 4/2022 – alle kan deltage.

Forløbet er transformerende og du vil lære mange forskellige meditationsformer. Naturen, gruppedynamikken og de 7 mindfulness attituder er vores fundament for læringen og udviklingen undervejs.

8 mandage fra kl 16-18 – a 2,0 timer – max 8 deltagere

August: 15., 22., 29.,

September: 5., 12., 19., 26.,

Oktober: 3.

Tilmeldingsfrist: 1. juli – du er endelig tilmeldt ved betaling

Pris kr 3.000,- for 16 timer – kan betales over 2 gange

Lidt om mindfulness holdenes indhold

Jeg tilbyder dig et trygt og selvudviklende forløb, hvor du vil øge din livskvalitet og dit humør. Holdet er for alle som ønsker en meditationspraksis – både erfarne og uerfarne. Holdene er små, da jeg har valgt at afholde holdene i min praksis, så vi kan være både ude og inde.

Tankemylder og hjernetræthed mindskes og du lærer at meditere således dit alarmsystem kan slukkes og i stedet restituerer. Din koncentrationsevne samt din evne til at fokusere mentalt og kropsligt styrkes.

Du vil undervejs lære at forbinde dig med dine egne tanker, følelser og kropsfornemmelser på en ny måde. Træningen skaber sund balance mellem krop og sind, således du bliver din egen bedste ven.

Undervisningens fundament er de 7 mindfulness attituder, som er bevidsthedstræning ift til din kommunikation med dig selv. Dit indre miljø ændres og du skaber ny kemi i din krop, når du begynder at forholde dig anderledes til dine tanker. Meditationer og øvelser i grupper med deling og spejling skaber forståelse og mening samt fællesskabsfølelse.

Du vil prøve effekten af  Mindful yoga og shaking meditation, hvilket styrker din fysiske og mentale sundhed. Alle kan være med uanset form, det handler om at lære og lytte ind til egne signaler og respektere disse.

Alle deltagere får en personlig guidet meditation  – indtalt på lydfil.

Tilmelding foregår ved at udfylde  kontakt formularen her på siden. Der er begrænset antal  pladser på holdene.

Mindfulness holdene foregår i naturskønt område i Vejle midtby, i min praksis på Karsevej 6.  Holdene er derfor mindre, men bonussen ved at kunne være i naturen når det er muligt gør en kæmpe forskel. Naturen er altid lige nu og her og er derfor en fantastisk læremester i at være tilstede nu og her.

Tidligere deltagere udtaler sig …

Anette, Vejle

“Dorthe har reddet mit liv! Nej, det har hun ikke, for det har jeg selv. Som terapeut og mindfulnessinstruktør er Dorthe en af dem, som jeg gennem årene har søgt hjælp hos, som er skarpest og dygtigst og som har lært mig allermest. Det jeg har lært, kan jeg direkte bruge og leve mit gode liv på og med. 
Her er skabt rum gennem Dorthes rummelige, empatiske væsen og det, at hun ER, hvad hun underviser. Dorthe skaber en tryghed, som giver mig mulighed for at kunne implementere det jeg lærer inde mig. Meditationsgruppen er en fuldstændig magisk gruppe, hvor jeg kan være mig selv med alt det jeg er”

Flora, Vejle

“Gruppen er et kærligt rum, hvor jeg oplever at blive lyttet til og hvor jeg har fået en dybere forståelse for mig selv og en del erkendelser og gode erfaringer. Jeg har fået en oplevelse af accept af mig selv – ord som nærvær – livsglæde og fællesskab popper op når jeg tænker på mindfulnessforløbet.

Bente, Vejle

“Personligt har jeg fået et større overskud, mere livsglæde, mere involveren med andre, mere væren i nuet og mere fredfyldt-hed. Dorthe skaber et rum hvor der er mulighed for at kunne udvikle sig og få det bedre med sig selv. Det sker inde i sig selv men også i samvær med andre.
Jeg har fået indsigt i mindfulness attituderne og hvad, hvornår jeg har brug for at arbejde med dem i mit liv.Det at arbejde med attituderne giver større forståelse af mit tidligere liv og en mulighed for at ændre uhensigtsmæssige måder at agere på – nye livsmuligheder/historier”.

               

Jeg tilbyder træning i mindfulness og forskellige former for meditation. En af de mest brugte meditationer kombineret med behandling, er meditation på hjertet, sammenholdt med vejrtrækning og taknemmelighed. Årsagen hertil er ganske enkelt den enorme positive feedback, jeg får fra mine klienter.

Læs længere nede den spændende videnskabelige banebrydende undersøgelse fra HearthMath Institute, som viser hvordan vi ændrer vores DNA ved hjælp af kærlighed og taknemmelighed.Dorthe Broeng

Videnskabelige undersøgelser viser

Meditation stimulerer din vagus nerve som er en del af dit parasympatiske nervesystem – det parasympatiske system er den del af hjernen, hvor du slapper af og sørger for at bygge kroppen op.

Stimulation af din vagusnerve kan hjælpe dig til en bedre hukommelse og bedre søvn – en velfungerende vagusnerve frisætter neurotransmittere og hormoner som kan modvirke stress – den styrker din fordøjelse og dermed dit immunforsvar. Nervus Vagus betyder ”den vandrede nerve” da den ”vandrer” fra hjernestammen og ud til stort set alle organer, størstedelen af dens nervefibre er sensoriske – hvilket betyder der konstant sendes information til hjernen om din krop.

Mindfulness – Hvordan foregår det?

Mindfulness er dagligdags praksis som tager afsæt i østens filosofier omkring meditation. Mindfulness er u religiøs og benytter ikke mantraer mm.

Formelle øvelser er fx: Bodyscan, siddende meditation, gående meditation, mindful yoga, mindful spisning/kørsel/tandbørstning osv.

Uformelle øvelser er fx: bevidst opmærksomhed din hverdag på din indstilling/holdning/attitude til det du oplever og dem du er sammen med.

Her er der bevidst fokus på at træne attituderne:

  • Accept af ”det er som det er”, hverken mere eller mindre
  • Begyndersind; Oplev alt som var det første gang – fri for ”at sætte i bås”
  • U dømmende; Slip at bedømme og vurdere
  • Tillid; Øv tillid til din egen indre stemme, dine grænser – det du mærker
  • Tålmodighed; Træne at være i nuet og opdage hvad pres gør
  • At slippe; Træn at opdage og slippe ”det du hænger fast i”
  • Ustræbende; Træn at være tilstede, i stedet for på vej – i relationer, når du børster tænder, når du kører bil

Meditation på hjertet / Hjertemeditation

Jeg startede selv for over 12 år siden med intuitivt at udvikle hjertemeditationer og har brugt dem i min praksis lige siden. Igennem årene har jeg på mange måder fået min viden og erfaring udvidet, dels ved hjælp af HearthMath og fokus på effekten på egen krop/psyke og de mennesker jeg har hjulpet.

Taknemmelighed

Det at udvise taknemmelighed i hverdagen, istedet for at tage kæresten eller arbejdet eller det at kunne bevæge sig for givet, er velsagtens en af de største gaver vi mennesker kan få. Effekten af taknemmelighedsøvelser er enorm, en bevidst træning i at fokusere på det du er taknemmelig for, har hjulpet mig selv og mange mennesker i min praksis til at genfinde livsglæde og energi. Lær at fodre kærligheden – dit hjerte ved at taknemmelighedsøvelser.

Dit hjerte ved besked – længe før dit hoved.

Banebrydende forskning – KÆRLIGHED OG TAKNEMMELIGHED påvirker dit DNA

Så er det endeligt videnskabeligt dokumenteret at kærlighed og taknemmelighed påvirker vores DNA – HearthMath Institutes insisterende forskning på området har vist banebrydende resultater – Arvin Larsen fra Holistica som selv er banebrydende forsker og unik behandler har skrevet en dansk artikel om emnet:


Jeg vil gerne høre mere om Mindfulness og Meditation

Jeg vil rigtig gerne høre fra dig.

Kontakt mig her eller ring til mig 2859 1875, hvis du har nogle spørgsmål.