Mindfulness og Meditation

Aktuelle hold i Mindfulness og Meditation 2019

Mandags hold – mere livsglæde, ro og balance – der er ledige pladser

Torsdagsgruppe – fællesskab – mindfulness, bevidshed og nærvær – alt er optaget

 

Torsdags gruppe – alt optaget

Savner du et fællesskab hvor bevidshed, nærvær og livsglæde er omdrejningspunktet? Så er nedenstående tilbud noget for dig. Vi dykker ned i forskellige meditationsformer, ser relevante film og dokumentarer hvor sandheder søges – vi reflekterer sammen i gruppen.

Udgangspunktet for  vores samvær, er altid i respekt for hinanden og os selv  – kærligt og anerkendende med opmærksomhed på at træne attituderne i vores relation (se nedenunder).

 

Tidspunkt og sted

Kl. 18.30 – 20.30 på Klinik for Manuel Terapi, Gludsmindevej 21, 7100 Vejle – parkering ved Filippavej eller foran klinikken på p-pladsen

Pris

400,- kr. pr. md. / 4 gange – betales ved start. / man kan betale 1 måned af gangen.

Maj
2., 9., 16., 23. (Ej 30.5 helligdag)

Juni
6., 13., 20., 27.

Betaling: indbetales på konto nr: 7573  0004744969 – skriv Medi torsdag

Tilmelding: på sms på 2859 1875 eller til højre på siden her og få bekræftiget din plads. Du er endelig tilmeldt når du har betalt.

Husk: afslappet tøj og drikkedunk med vand – der er måtter og tæpper til afslapning til sidst

 

Kontakt mig endelig, hvis du har behov for yderligere information.

 

Mandags gruppen – mere livsglæde, ro og balance

en lille tryg gruppe på max 8 deltagere – fordelt på 7 gange –   ledige pladser

Gruppen er for dig som ønsker, et mere terapeutisk forløb. Her arbejdes der på at skabe omsorgsfuld bevidsthed og accept af det som er, således stress i krop og sind kan forløses. Holdet opbygges til en tryg og kærlig base, hvorfra der skabes en respektfuld gruppedynamik som genererer forløsninger i sind og krop. Måske du er sygemeldt eller er ved at starte på arbejde igen og gerne vil fastholde kontakten til det som er godt for dig.

Gruppen hjælper dig til at opnå mere livsglæde, ro og balance  – så tankemylder, stress og mistrivsel slippes.

Du lærer

 • mindfulness meditation – vi træner på mange forskellige måder det at oparbejde en evne til at være med det som nu engang er i vores liv, udømmende – kærligt og accepterende.
 • mindfulness attituderne – du opnår nye givende måder at være i  kontakt med dig selv og andre på – i nærværende og respektfuld kontakt med de øvrige deltager udfra attituderne.
 • hjertet – du får ny viden og forståelse for dig selv samt redskaber som vil forandre dig for altid – metoder du for altid vil kunne bruge i dit liv fremover
 • shaking Meditation –  løsner blokering i sind og krop utroligt effektivt på meget kort tid.

Tidspunkt og sted

Kl. 19.00 – 20.45 – åbent 15 min før – på Klinik for Manuel Terapi, Gludsmindevej 21, 7100 Vejle – parkering ved Filippavej eller foran klinikken på p-pladsen

Pris: kr. 888,- pr. måned – 7 gange fordelt på 2 måneder.

som en tidligere deltager sagde – “det her er da, den billigste og mest effektive terapi jeg nogen sinde har været med til”

Datoer for forløbet

Maj   6. – 13. – 20. – 27.

Juni 3. – 17. – 24. (ikke den 10./pinse)

Yderligere information: Ring til mig og få en uforpligtende respektfuld snak om, holdet er noget for dig

Tilmelding: Kontakt mig på sms på 2859 1875 eller til højre på siden her og få bekræftiget din plads. Du er endelig tilmeldt når du har betalt.

Betaling: indbetales på konto nr: 7573  0004744969 – skriv:  Rolig mandag

 

 

Jeg tilbyder træning i mindfulness og forskellige former for meditation. En af de mest brugte meditationer kombineret med behandling, er meditation på hjertet, sammenholdt med vejrtrækning og taknemmelighed. Årsagen hertil er ganske enkelt den enorme positive feedback, jeg får fra mine klienter.

Læs længere nede den spændende videnskabelige banebrydende undersøgelse fra HearthMath Institute, som viser hvordan vi ændrer vores DNA ved hjælp af kærlighed og taknemmelighed.Dorthe Broeng

Videnskabelige undersøgelser viser

Meditation stimulerer din vagus nerve som er en del af dit parasympatiske nervesystem – det parasympatiske system er den del af hjernen, hvor du slapper af og sørger for at bygge kroppen op.

Stimulation af din vagusnerve kan hjælpe dig til en bedre hukommelse og bedre søvn – en velfungerede vagusnerve frisætter neurotransmittere og hormoner som kan modvirke stress – den styrker din fordøjelse og dermed dit immunforsvar. Nervus Vagus betyder ”den vandrede nerve” da den ”vandrer” fra hjernestammen og ud til stort set alle organer, størstedelen af dens nervefibre er sensoriske – hvilket betyder der konstant sendes information til hjernen om din krop.

Mindfulness – Hvordan foregår det?

Mindfulness er dagligdags praksis som tager afsæt i østens filosofier omkring meditation. Mindfulness er u religiøs og benytter ikke mantraer mm.

Formelle øvelser er fx: Bodyscan, siddende meditation, gående meditation, mindful yoga, mindful spisning/kørsel/tandbørstning osv.

Uformelle øvelser er fx: bevidst opmærksomhed din hverdag på din indstilling/holdning/attitude til det du oplever og dem du er sammen med.

Her er der bevidst fokus på at træne mindfulness attituderne:

 • Accept af  at ”det er som det er”, hverken mere eller mindre
 • Begyndersind; Oplev alt som var det første gang – lær at slippe dig selv fri og andre  i bås
 • U dømmende; Opdag når du dømmer og vurderer dig selv eller andre – bliv ven med dig selv
 • Tillid; Øv tillid til din egen indre stemme, dine grænser – det du mærker – ” det er som det er”
 • Tålmodighed; opdag hvornår du er utålmodig og hvad dette pres gør – tålmodighed er visdom
 • At slippe; Træn at opdage ”det du hænger fast i” og derigennem evne at slippe og åbne op
 • Ustræbende; Træn det at være tilstede, i det du gør eller der hvor du er

Meditation på hjertet / Hjertemeditation

Jeg startede selv for over 12 år siden med intuitivt at udvikle hjertemeditationer og har brugt dem i min praksis lige siden. Igennem årene har jeg på mange måder fået min viden og erfaring udvidet, dels ved hjælp af HearthMath og fokus på effekten på egen krop/psyke og de mennesker jeg har hjulpet.

Taknemmelighed

Det at udvise taknemmelighed i hverdagen, istedet for at tage kæresten eller arbejdet eller det at kunne bevæge sig for givet, er velsagtens en af de største gaver vi mennesker kan få. Effekten af taknemmelighedsøvelser er enorm, en bevidst træning i at fokusere på det du er taknemmelig for, har hjulpet mig selv og mange mennesker i min praksis til at genfinde livsglæde og energi. Lær at fodre kærligheden – dit hjerte ved at taknemmelighedsøvelser.

Dit hjerte ved besked – længe før dit hoved – videnskabelige undersøgelser har forlængst dokumenteret det.

Banebrydende forskning – KÆRLIGHED OG TAKNEMMELIGHED påvirker dit DNA

Så er det endeligt videnskabeligt dokumenteret at kærlighed og taknemmelighed påvirker vores DNA – HearthMath Institutes insisterende forskning på området har vist banebrydende resultater – Arvin Larsen fra Holistica som selv er banebrydende forsker og unik behandler har skrevet en dansk artikel om emnet:

Vores følelser og bevidsthed ændrer vores DNA og påvirker proteinsyntesen


Jeg vil gerne høre mere om Mindfulness og Meditation

Jeg vil rigtig gerne høre fra dig.

Kontakt mig her eller ring til mig 2859 1875, hvis du har nogle spørgsmål.